19.000 kinderen lopen gevaar door energiedrankjes

Maken jouw kinderen ook wel eens een blikje energydrank open? Uit onderzoek is gebleken dat 19.000 kinderen tussen de 13 en de 18 jaar gevaar lopen omdat ze te veel energiedrankjes nuttigen. Zij lopen een verhoogd risico op hartritmestoornissen en de aantasting van hun centrale zenuwstelsel.

 

3 of meer blikjes per dag

Veeldrinkers vormen een risicogroep. Ze drinken per dag 3 en soms zelfs meer blikjes energydrank. Uit onderzoek is gebleken dat er verband is tussen het veelvuldig drinken van energiedrankjes en scheiding van ouders, mishandeling en het regelmatig gebruik van alcohol en (hard)drugs. Ook roken zij vaak.

 

Gevolgen

Het is volgens het RIVM belangrijk grip te krijgen op de consumptie van energydrankjes, omdat jongeren er slaapproblemen van kunnen krijgen, maar ook hartkloppingen en meer. Staatssecretaris Paul Blokhuis vindt sowieso dat “energiedrankjes niet binnen een gezond voedingspatroon passen.”

 

Rem op verkoop

Eerder deze maand werd bekend gemaakt dat supermarkt Lidl, in navolging op Aldi, stopt met de verkoop van energiedrankjes voor kinderen onder de 14 jaar.

Laat een reactie achter!