5 Leuke ideeën om jezelf te verwennen

Het leven is soms al zwaar genoeg. Aan het begin van het jaar was het lijstje met al je nieuwe voornemens nog een spannend nieuw avontuur. Nu kun je de meeste voornemens niet eens meer herinneren. Je hebt het veel te druk. Je bent eigenlijk toe aan tijd voor jezelf en waarom neem je die tijd ook niet? Durf voor jezelf te kiezen en even te ontsnappen aan alle verplichtingen. Pak je agenda erbij. Niet wachten, gewoon doen! Wanneer is de eerste dag dat je helemaal niets gepland hebt? Volgende maand pas? Helemaal goed. Plan een hele dag nu in voor jezelf. Heb je pas na maanden weer tijd, zoek dan een afspraak die je kan verzetten. Je hebt het verdiend. Staat de dag ingepland? Goed, dan vind je hier 5 leuke ideeën om jezelf een keer te verwennen. Geloof ons, het hoeft echt niet moeilijk te zijn.

 

Verwen jezelf met een eigen spadag

Voor een dagje naar een wellness center of even genieten van een massage kan nog heel duur zijn. Doe het daarom gewoon thuis! Haal een heerlijk gezichtsmasker en scrub, zoek naar een lekkere zeep of olie en leg jezelf helemaal in de watten. Begin met een heerlijke warme douche of maak voor jezelf een voetenbad. Probeer alles een keer uit. Je zult aan het einde van de dag ontspannen zijn en vernieuwde energie hebben.

 

Verwen jezelf met een dag helemaal niets doen

Ben je geen liefhebber van al die poespas van een spadag, verwen jezelf dan met een dag helemaal niets doen. Zoek een nieuwe serie op Netflix en kijk alle afleveringen, zoek de perfecte serie hier uit. Hou een filmmarathon van al je favoriete films. Of lees eindelijk eens dat boek dat al maanden op de plank ligt. Trek je pyjama aan, zet een kop thee, pak een warm deken en je bent er helemaal klaar voor.

 

Verwen jezelf met je favoriete maaltijd

Dit kun je natuurlijk in combinatie doen met alle andere ideeën. Haal een dag van tevoren alle ingrediënten in huis en je kunt de hele dag binnen blijven. Vul je keuken met al die heerlijke geuren en laat het eten extra lekker smaken, omdat je het zelf bereid hebt. Je zult verbaasd zijn hoe goed het voelt om een lekkere maaltijd te eten. Het recept hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn, als het maar een gerecht is waar je echt naar uit kunt kijken.

 

Verwen jezelf met een dagje creativiteit

Heb je die hobby die je vroeger had lang geleden al opgegeven, omdat je geen tijd meer hebt? Probeer het weer een keer. Laat je creativiteit helemaal losgaan. Geniet van een dagje schilderen of beeldhouwen, laat die groene vingers weer eens de aarde voelen, brei een sjaal voor de koude maanden, werk aan een nieuw gedicht dat de wereld zal veranderen of fotografeer de natuur. Vind je dit niks, zoek dan online ideeën op Pinterest.

 

Verwen jezelf met een wandeling

Ga uitwaaien op het strand of verlies jezelf in de duinen. Er is niets in de wereld dat je sneller ontspant dan een wandeling in de natuur. De wind door je haren en de stilte kunnen een bijna therapeutische werking hebben. Tijdens een wandeling lijken al je zorgen opeens te verdwijnen en blijft je gedachte voor heel even helemaal leeg.

 

Verwen jezelf!

Laat een reactie achter!