5 redenen waarom tomaten gezond zijn

Ben jij ook gek op tomaten? Dan is het goed om te weten dat tomaten heel gezonde groenten zijn. In dit korte artikel geef ik je 5 redenen waarom tomaten gezond zijn (en je beter vandaag nog tomaten gaat eten!).

 

Anti-oxidant

Anti-oxidanten zijn erg belangrijk voor je lichaam, aangezien ze agressieve en schadelijke stoffen kunnen wegnemen. Zo kunnen anti-oxidanten de kans op hart- en vaatziekten verminderen en verlagen ze het risico op bijvoorbeeld kanker. In tomaten zitten veel van deze anti-oxidanten.

 

Verbeterde vruchtbaarheid bij mannen

Mannen die tomaten eten hebben een verbeterde vruchtbaarheid. Dat heeft ook te maken met de anti-oxidanten in tomaten. Doordat lypoceen door tomaten wordt verdreven uit het lichaam is de kans op verminderde vruchtbaarheid een stuk kleiner.

 

Goed tegen kanker

Tweemaal per week 2 ons tomaten kan helpen om het risico op de prostaatkanker te verkleinen met 20 tot 34%! Onderzoek toont aan dat er in rode groenten en fruit veel kankerwerelde eigenschappen aanwezig zijn. Dat geldt dus ook voor de tomaat.

 

Ga huidveroudering tegen

Tomatenpuree werkt tegen huidveroudering, waaronder rimpels! Dat is pas een goed alternatief voor al die chemische crèmes. Het is niet zo dat je dit nu op je huid moet smeren. Gewoon 10 eetlepels tomatenpuree per dag eten (aangelengd met 10 gram olijfolie) is al voldoende. Je moet dan wel van tomatenpuree houden.

 

Bescherming tegen UV

In tomaten zit een stofje dat procallageen helpt aanmaken. Dat is een eiwit dat je helpt om de structuur van je huid te verbeteren en dat beschermt weer tegen negatieve stralingen, waaronder ultraviolette straling (uv-straling) door de zon. Het is niet zo dat je dan geen zonnebrand meer hoeft te gebruiken, maar het is wel zo dat het eten van tomaten ook hierin het nodige verschil kan maken!

Follow my blog with Bloglovin

Laat een reactie achter!