5 veel gestelde vragen over afvallen

Je bezoekt deze website waarschijnlijk omdat je op zoek bent naar manieren van afvallen. Je wil graag afrekenen met je overgewicht en bent bereid daarvoor aan het werk te gaan. Een dieet lijkt je waarschijnlijk een goed plan. In dit artikel willen we je een aantal veel gestelde vragen en antwoorden voorleggen. Die vragen en antwoorden kunnen jou helpen om nog meer richting te geven aan het afvallen en het uitkiezen van een geschikt en effectief dieet.

 

Wat is de beste manier van afvallen?

De beste manier van afvallen verschilt van persoon tot persoon. De ene persoon vindt het heerlijk om te gaan sporten en wil graag bewegend afvallen. De ander moet er niet aan denken om zich in het zweet te werken en verkiest afvallen door gezondere gerechten te bereiden. Het is dus afhankelijk van hoe jij als persoon bent welke manier de beste is om af te vallen. Je moet jezelf een paar vagen stellen voordat je met afvallen begint, namelijk:

  • Is dit dieet voor mij vol te houden?
  • Is dit een dieet voor mij?

Is het antwoord op één van die vragen niet met “ja” te beantwoorden, doe het dan niet. Want je zal er echt een tijdje mee door moeten gaan.

 

Kun je afvallen door te gaan sporten?

Sporten is de snelste manier van afvallen. Dat komt omdat je met sporten heel veel energie verbrand. Ook energie die eerder als vet is opgeslagen op en rond je lijf. Met sporten bouw je spieren op en spieren verstevigen je lichaam en verbranden vanzelf meer vet.

Hoe intensiever de sport, hoe meer resultaat je zal gaan zien. Je kunt dus zeker afvallen met sporten.

 

Is een crash dieet aan te raden?

Een crash dieet is gericht op heel snel gewichtsverlies. Het zijn vaak geen theoretisch onderbouwde diëten, maar gewoon diëten die je van het internet kan plukken of die zo ingeburgerd zijn dat mensen denken dat ze normaal zijn. Maar een crash dieet is niet aan te raden. Je verbrandt met een crash dieet vaak heel weinig vet. Wel spiermassa. Daardoor heb je het idee dat je afvalt, maar je wordt vooral lichter. Het gewicht op de weegschaal neemt af, maar je weerstand ook. Mensen die te lange en crash dieet volgen kunnen hier heel erg zien van worden.

 

Hoe zit het nu met koolhydraten en afvallen?

Je moet, als je echt wil afvallen door gezonder te gaan eten, heel erg op de koolhydraten letten. Complexe koolhydraten zijn de enige koolhydraten die je mag eten. De enkelvoudige koolhydraten laat je beter staan. Deze maken je namelijk dik en zorgen ervoor dat je makkelijker aankomt en moeite hebt met afvallen. Complexe koolhydraten kom je tegen in vlees en vis, groenten en fruit, eieren en in noten en zaden. Van die producten mag je dus heel veel eten.

 

Kun je afvallen na je zwangerschap?

Als je net bevallen bent van een baby, ben je vaak nog zwaarder. Veel vrouwen vinden dit moeilijk, want ze willen snel weer op hun oude gewicht zijn. Beter kun je even wachten met afvallen totdat je lichaam van de bevalling hersteld is. Anders ga je te snel te veel van je lichaam vragen. Bedenk je goed dat je lichaam maanden lang keihard heeft moeten werken. Het beste kun je in overleg met de huisarts bepalen wanneer je weer aan het afvallen gaat. Bouw het dan ook rustig op en voorkom op die manier een lichamelijke terugval.

Laat een reactie achter!