Afvallen begint hier. Ervaar hoe ook jij weer op gewicht kunt komen.

Het is een van de meest besproken items op het internet, in tijdschriften, in de krant en op televisie: hoe val je succesvol af? Maar liefst de helft van de Nederlanders kampt met ernstige vormen van overgewicht. Ze zijn te zwaar. Hoe komen ze van die overtollige kilo’s af? Hoe vallen zij af? Deze website staat in het teken van lifestyle en een gezond levenspatroon. Specials over afvallen zullen dus zeker de revue gaan passeren. Vandaar doen we vandaag de aftrap met een algemeen artikel, waarin je ook alvast een voorproefje krijgt van wat je in de komende maanden kunt verwachten.

 

Hoe val je succesvol af?

Hoe je succesvol af kunt vallen is afhankelijk van verschillende factoren, namelijk:

  • hoe kan het dat je zo zwaar bent geworden?
  • hoe ver ben je bereid te gaan?
  • ga je gebruik maken van een dieet?
  • wil je gaan bewegen?
  • heb je voldoende discipline om het afvallen vol te blijven houden?

Deze vijf vragen zijn eigenlijk de hangijzers voor een succesvolle manier van afvallen. Zonder je deze vragen te stellen heeft het geen tot nauwelijks zin om serieus over afvallen na te gaan denken.

Succesvol afvallen doe je onder meer met onze top 3 van beste diëten of middels het eiwitdieet.

 

  1. Hoe kan het dat je zo zwaar bent?

Je bent niet voor niks op het gewicht gekomen waar je nu van af wilt. Wat is de reden van je overgewicht. Ben je ongelukkig, zit je niet lekker in je vel en ben je daardoor gaan eten? Of heb je een welvarend leven achter de rug en zogezegd goed in jezelf geïnvesteerd? Ben je een Bourgondiër die geen maat weet te houden? De reden van je dik zijn is makkelijk te achterhalen en er schuilt al een deel van de oplossing in.

 

  1. Hoe ver ga je?

Ben je bereid om af te vallen? En dan hebben we het niet over het idee van afvallen, maar ben je ook bereid de koe bij de hoorns te vatten en een manier te vinden om snel met die kilo’s af te rekenen? Kortom, als je op een schaal van 0 tot 10 kijkt, waarbij 0 betekent dat je 0% in wilt spannen en 10 aangeeft dat je er voor de volle honderd procent voor gaat, waar sta jij dan? Onder de 70%? Lastig, want je zult ver moeten gaan om af te vallen. Onder de 60%? Dan denk je toch zeker niet dat er iets gaat gebeuren? Onder de 50%? Stop hier alsjeblieft met lezen en ga wat anders doen: dun zijn zit er voor jou niet in!

 

  1. Ga je een dieet gebruiken?

Een dieet kan houvast bieden om af te vallen. Als je van plan bent een dieet te gebruiken weet je zeker dat je handreikingen krijgt om af te vallen en dat is goed. Een dieet is een vervanging voor je huidige levenswijze en kan je lichaam weer op het juiste pad krijgen. Een dieet is er op allerlei manieren: lang, kort, ingewikkeld, makkelijk, goedkoop en duur. Maak je niet ongerust: we bespreken er de komende tijd zoveel mogelijk.

 

  1. Beweeg jij om af te vallen?

Beweging is heel goed om af te vallen. Met beweging bevorder je de spijsvertering en het verbranden van energie. Ook het verbranden van huidige vetreserves kun je op die manier in gang zetten en dan pas ga je echt afvallen. Beweeg jij? Waarom niet? Hoe meer en hoe intensiever je beweegt, hoe meer effect het op je lichaam zal helpen. Zeker als je het doet naast een goed dieet. Krachttraining, zwemmen en hardlopen zijn verreweg de beste vormen van beweging om af te vallen. Uiteraard zullen we daar nog op terug komen!

 

  1. Discipline: hoofdregel 1

Heb jij geen discipline? Met andere woorden: haak jij altijd snel weer af? Denk je snel: dat zal allemaal wel? Ik kan nu best wat lekkers eten, want ik heb zo hard gesport? Ook dan kun je beter inpakken en wegwezen, want geloof me, dan word jij niet dunner. Weet dat je discipline nodig hebt, weet dat je door moet gaan. Dik worden gaat vanzelf, afvallen niet. Je zult je dus over de ene na de andere berg moeten tillen om succesvol te zijn in afvallen.

 

Is het echt allemaal zo erg?

Afvallen is niet leuk en zal niet leuk worden. Het is immers niet de bedoeling om dik te worden. Maar het kan wel makkelijker dan je denkt. Gewoon wat aanpassingen in je huidige patroon, eten en bewegen veelvuldig afwisselen en vooral door blijven gaan, zullen je uiteindelijk helpen om weer op je streefgewicht uit te komen. Daarbij kunnen diëten en workouts (sportscholen, sportinstructeurs en gezonde recepten) je uiteraard helpen, maar zie ze vooral als instrumenten. Jij bent degene die het echt zal moeten gaan doen. Pas als je er helemaal van overtuigd bent dat je echt wil gaan afvallen, ben je er klaar voor om dit avontuur aan te gaan. En weet je wat? Wij gaan je erbij helpen. Met nuttige artikelen, reviews en interessante websites houden we je op de hoogte en motiveren we je om door te gaan al die overtollige kilo’s te verbranden.

Je komt er wel!