Bewegen is goed voor je! (Waarom doen we het dan niet vaker?)

We weten dat bewegen goed voor je is. Los van dat het je helpt in conditie te blijven en af te vallen of op gewicht te blijven, geef beweging je ook een gelukzalig gevoel. Mensen die veel bewegen zitten lekkerder in hun vel en zijn fysiek en geestelijk een stuk gezonder.

Live happy and healthy doe je dus door te bewegen. Dat weten we allemaal, want het internet en kranten en magazines staan er vol mee. Maar als we het allemaal zo goed weten, waarom bewegen we dan niet?

Hieronder volgt een aantal smoezen die we maar wat graag gebruiken om niet te hoeven bewegen.

 

We zijn zo moe

Na een dag hard werken heb je geen fut meer om te gaan bewegen. Veel lekkerder is het om met Netflix op de bank te gaan liggen en een zak chips of reep chocolade open te trekken.

Dat hebben we toch wel verdiend na een dag hard werken?

Het kan een stuk gezonder en eigenlijk leven we in een negatieve cirkel als we dit doorzetten. Want als we nu eens zouden gaan bewegen, dan worden we een stuk gezonder en fitter en hebben we ineens wel die drive om door te gaan. Ook al hebben we gewerkt! Wie veel beweegt en sport zal namelijk aan het einde van de dag nog genoeg energie over hebben.

 

We hebben het te druk

Sporten komt al snel op een lager pitje te staan als we het druk hebben. We schrappen sporten nu eenmaal snel. Een verjaardag? Een avondje uit? Een vergadering in de avond? Dan gaan we maar niet sporten.

Door dat te vaak te doen, krijg je een negatief patroon en zal sporten een steeds kleinere rol gaan spelen in je leven. Beetje bij beetje neemt het sporten af en ontbreekt het je aan de energie om de draad weer op te pakken.

Keer dat tij vandaag nog! Het is nooit te druk om te sporten, al doe je even snel 20 sit-ups of 100 buikspieroefeningen. Die kun je altijd en overal doen. Een excuus als “we hebben het te druk” gaat echt niet meer op.

 

Pijntjes, blessures en ander leed

Tot slot vinden we dat een pijntje hier of een blessure daar ertoe mag leiden dat we helemaal stoppen met sporten. En dat is natuurlijk de grootst denkbare onzin. Want al heb je een blessure aan je been, dan kun je best nog wat doen met je armen. En als je hoofdpijn hebt, verminder je dat juist door te gaan bewegen!

Beweging bevordert je gezondheid en zal pijntjes doen verdwijnen. Ook bouw je door middel van sporten en bewegen veel eer weerstand op en word je dus minder vatbaar voor ziektes (die weer kunnen leiden tot nog minder sporten).

 

Kom (als de sodemieter) van die bank af!

Je hebt kunnen lezen dat je lang niet de enige bent met smoezen om te stoppen met sporten. Veel mensen hebben hetzelfde en geven gehoor aan de minste of geringste reden om het sporten en bewegen te staken. En dat is jammer, want door beweging en sport word je juist een stuk gezonder. Je bouwt meer weerstand op, krijgt meer energie, word gelukkiger én gezonder.

Dus er rest jou nu nog meer één ding: als de donder van die bank komen en beginnen met sporten!