Denise viel in beetjes ruim 20 kilo af

Hoe is het jouw gelukt om af te vallen? Deel je ervaring en help andere lezers! Denise viel in beetjes ruim 20 kilo af.

 

Ongezond van jongs af aan

“Eigenlijk ben ik altijd al dik geweest,” blikt Denise terug. “Van jongs af aan at ik ongezond. Dat had ik helemaal niet door, tot ik besefte dat mijn klasgenootjes een stuk slanker waren.”

Op school at ze vaak een koek en zogenaamde fruitdrankjes die eigenlijk boordevol suiker zaten. Haar moeder zorgde er echt wel voor dat ze genoeg groenten en fruit at, maar kennelijk had ze aanleg om dik te worden.

“Eenmaal op de middelbare school gingen de remmen helemaal los. Ik wist ergens wel dat het niet goed was, maar in de kantine werden saucijzenbroodjes, tosti’s en worstenbroodjes aangeboden. En ik kreeg geld mee om het te betalen.”

 

80 kilo als 14-jarige

Toen ze 14 jaar was, woog Denise al 80 kilo. “Ik ben er nooit mee gepest. Net als op de basisschool was ik in de brugklas ook de dikste van de klas. Maar ik had een vlotte babbel en viel kennelijk in trek bij de populaire jongens. Daardoor had ik al vrij snel vriendinnen. Ik werd ook gewoon geaccepteerd…”

 

Dieet na dieet

“Na de havo wilde ik het HBO gaan doen. Ik woog toen ruim 100 kilo en ben maar 1 meter 70. Ik had een vriendje dat het niet erg vond dat ik dik was. Hij viel op mijn persoon. Maar ik begon er zelf wel meer last van te krijgen. Op advies van een tante ben ik met Weight Watchers gestart. Het lukte me om in vier maanden tijd zo’n 12 kilo te verliezen. Een groot succes, maar toch hield het niet lang stand. Door mijn opleiding – die best pittig was – ben ik meer gaan eten en ongezonder gaan drinken. Mijn relatie ging ook nog eens uit, waardoor ik mezelf troostte met lekkernijen. Binnen de kortste keren was ik terug bij af. Ik pakte Weight Watchers weer op, maar besefte dat het dieet niet zou werken voor mij. Ik ging sporten.”

 

90 kilo

Drie avonden per week in de sportschool én een flinke studie… Denise deed het allemaal. In een half jaar tijd verloor ze 12 kilo en woog ze ineens 90 kilo.

“Daar zette ik even een stop. Ik was bezig met afstuderen en wilde vooral niet aankomen. Ik ben gezonder gaan eten en drinken, kreeg een nieuwe vriend en die gaf me de Afslank Receptenbijbel. Dat boek hielp me om op gewicht te blijven.”

 

Nog eens 15 kilo

“Na mijn afstuderen kon ik blijven werken bij het bedrijf waar ik stageliep. De druk was van de ketel. Ik werkte van negen tot vijf en hoefde in de avonduren niet meer te studeren. Mijn relatie verliep lekker en ik kon in mezelf investeren. Dat deed ik. De weekmenu’s in de Afslank Receptenbijbel hielpen me richting te geven aan gezonder eten en drinken. Daarnaast fietste ik dagelijks 24 kilometer, van en naar mijn werk. Twee avonden in de week deed ik aan fitness en in het weekend maakten mijn vriend en ik steevast een fikse wandeling. We zijn gek op de Ardennen en gaan daar een paar keer per jaar naar toe. Ik weet zeker dat dit alles ertoe heeft bijgedragen om me nog eens 15 kilo te laten afvallen.”

 

Streefgewicht van 70 kilo

“Ik ben altijd zwaar geweest en heb niet de illusie dat ik ineens dun zal zijn. Toch zou ik, gezien mijn lengte, een streefgewicht van 70 kilo kunnen accepteren. Ik weeg nu om en nabij de 75 kilo, waar ik al dik tevreden mee ben. In de loop der jaren ben ik me meer gaan verdiepen in diëten en lees ik boeken van Sonja Bakker, Pierre Dukan en Atkins. Niet dat ik al die diëten volg, maar het is wel goed om te weten waar de valkuilen liggen. Dankzij mijn doorzettingsvermogen en het plezier dat ik uit mijn leven haal, weer ik zeker dat ik de 70 kilo moet kunnen halen. En als het niet lukt, wil ik in elk geval niet zwaarder worden dan wat ik nu ben.”

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter!