Detoxen en afvallen tegelijk? Het kan!

Met de komst van superfoods is het makkelijker dan ooit om te detoxen. In retraite gaan in een oosterse streken om daar een ongemakkelijke detoxkuur te ondergaan via een klisma en andere vreemde drankjes waardoor je vooral veel moet overgeven is niet meer nodig.

Door middel van superfoods en ander natuurlijke middelen kun je een detox kuur veel makkelijker een onderdeel van je dagelijks leven maken.

Detox Thee

Het kan bijna niet makkelijker. Detoxen én afvallen met een kopje thee. In het oude India wisten ze al dat bepaalde theesoorten en andere plantaardige ingrediënten positieve effecten hadden op de gezondheid. Detox thee bevat een speciaal geselecteerde mix van onder andere kruiden, extracten en superfoods die de stofwisseling in je lichaam ondersteunen en stimuleren. Door je stofwisseling te verbeteren is je lichaam in staat nog effectiever de gifstoffen uit je lichaam te halen en zo je lichaam te reinigen. De gestimuleerde stofwisseling zorgt ook voor een snellere vetverbranding. Detox thee kan op deze manier een positief hebben effect hebben op gewichtsverlies als je naast een gezond en schoon lijf ook wilt afvallen. Een makkelijke manier om een regelmatig een detox kuur te doen en je lijf wat extra aandacht te geven.

Detox Smoothies

Smoothies zijn lekkere gezonde drankjes gebaseerd op groenten en/of fruit. Je kunt daar nog naar smaak yoghurt, melk of ijs aan toevoegen, hup in de blender en klaar. Superhandig als aanvulling als je eens wat te weinig groenten en fruit binnen hebt gekregen of als energieboost als je even wat minder lekker in je vel zit.

Smoothies kun je ook prima inzetten om te detoxen. Je reinigt je lichaam ermee, stimuleert je stofwisseling en versnelt daarmee natuurlijk gewichtsverlies. Een Detox smoothie maak je door er superfoods aan toe te voegen. Veel mensen kennen al het toevoegen van Tarwegras aan een smoothie. Tarwegras en ook het minder bekende gerstegras als superfood, heeft een enorme voedingswaarde en is rijk aan vitaminen en mineralen. Het ontgift je lever, darmen en nieren, zuivert het bloed, verhoogt de weerstand, verjongt de huid, bevordert het metabolisme en gaat ouderdomsverschijnselen tegen.

Superfoods

Andere, zeer goede reinigende superfoods zijn bijvoorbeel chlorella of spirulina, ze geven energie en zijn de sterkst reinigend en zuiverende superfoods.

Je ziet, detoxen en afvallen kunnen perfect samengaan en stimuleren ook nog eens een gezondere levensstijl. Door de grotere hoeveelheid groente en fruit die je tot je neemt als je een detox smoothie maakt neem je natuurlijk al veel meer gezonde voedingstoffen tot je waardoor je al heel goed bezig bent. Door de detox superfoods word je stofwisseling gestimuleerd en krijg je meer energie om te dingen te ondernemen waardoor het afvallen al bijna vanzelf gaat. De meeste mensen die detox smoothies gaan gebruiken voelen zich er zo goed bij, dat het een vast onderdeel wordt van hun dagelijks eetpatroon.

Laat een reactie achter!