Groenten… bij je ontbijt?!

Fruit bij het ontbijt vinden we de normaalste zaak van de wereld, maar voor groenten gaat die vlieger in zijn geheel niet op.  En dat is jammer, want groenten kan je ontbijt danig verbeteren en zorgen voor nog meer energie om de dag door te komen.

Want in groenten zitten niet alleen vitaminen, maar ook vezels. Die zorgen voor een gestild hongergevoel en maken het dat je net even wat harder kan lopen.

Hoe doe je dat? Groenten bij je ontbijt…

 

English breakfast

Wellicht is het “English breakfast” de beste manier om in aanraking te komen met groenten bij je ontbijt. De Engelsen ontbijten uitgebreid met roerei, toast, worstjes en spek, maar voegen daar ook bonen, champignons en tomaten aan toe!

De volgende keer dat je een eitje bakt, voeg er dan wat groenten aan toe.

 

Groenten op je boterham

Je kan natuurlijk ook gewoon groenten op je boterham smeren. Komkommer maakt het lekker fris, tomaat smaakt erg lekker bij kaas en wat reepjes paprika of een beetje sla doen het ook altijd goed.

 

In de pap

Ben jij iemand die ’s ochtends aan de pap zit? Ook dan is er geen excuus om geen groenten toe te voegen. Wat dacht je van kleine beetjes geraspte wortel, bijvoorbeeld? Helemaal lekker om samen met wat noten en zaden toe te voegen!

 

Smoothies

Groene smoothies zijn hét groenteproduct voor gezonde mensen. In de meeste smoothies zit heel veel fruit en slechts een klein stronke broccoli of boerenkool. Probeer de hoeveelheid groente iets meer te vergroten om optimaal te profiteren. Welke groentes zijn lekker voor in de smoothie? Spinazie (uit de vriezer), wortel, broccoli en boerenkool. Zeker als je mixt met sinaasappel, citroen en banaan kom je qua smaak niets tekort.

 

Pompoen

Steeds meer opkomend is pompoen. Je kan pompoen dan ook net zo goed b ij het ontbijt nuttigen! Je kunt een pompoen van tevoren in de oven roosteren en ’s ochtends kunnen opeten met wat kwark. Je zal zien dat dit ontbijtje binnen de kortste keren de normaalste zaak van de wereld is.

 

Met welke groenten zie jij jezelf wel ontbijten?