Happy met water

Dat water goed voor je is, wist je waarschijnlijk al. Gezond is water echter niet per definitie, ook al wordt dat vaak wel beweerd. Want er zitten helemaal geen vezels, mineralen of vitaminen in water. Water is een lege vloeistof. Het enige voordeel van water is dat het vocht is en dat is precies wat je lichaam nodig heeft.

Waarom worden we dan toch zo gelukkig van water?

 

Water geeft ons een gezond gevoel

Ondanks dat water geen bron van vezels, mineralen of vitaminen is, voelen we ons gezond als we water drinken. Dat is op zich logisch, want als we water drinken, drinken we niet iets anders. Zo zitten veel andere drankjes vol met stoffen die niet zozeer bijdragen aan je gezondheid. Er zitten onnodig veel suikers en koolhydraten in en die zorgen ervoor dat we dikker worden.

Doordat we water drinken, weten we dat we ons niet vergrijpen aan die ongezonde suikers en koolhydraten. Als je het zo beschouwt, is water dus wel degelijk gezond voor ons.

 

Water vult

Een paar liter water per dag geeft ons een verzadigd en gevuld gevoel. We hebben minder honger en gaan dus ook minder snacken. Daardoor vallen we makkelijker af.

 

Water is goed voor je huid

Ook is water van positief effect op je huid. Dat is logisch, want doordat je veel water drinkt, neemt je lichaam veel vocht op. Droogte en uitdroging krijgen dus nauwelijks de kans om grip op je lichaam te krijgen. Je ziet dat je veel water drinkt aan een stralender huid en een voller (gezonder) gezicht.

Misschien merk je dit ook aan jezelf als je water gedronken hebt. Je lichaam is je dankbaar voor het toedienen van meer vocht. Alles wat je lichaam aan vocht niet kan gebruiken, wordt vanzelf weer uit geplast.

 

Nieren en andere organen

Tot slot is water van essentieel belang voor je nieren en andere organen. Vocht is sowieso van belang, maar je nieren moeten eigenlijk altijd aan het werk blijven. Water houd je nieren dan ook goed bezig, zonder dat ze teveel belast worden. Dat zou wel het geval zijn als je meer suikers of alcohol drinkt. Want dan moeten je nieren hard werken om de schadelijke stoffen te onderscheiden van de goede stoffen.

 

Conclusie

We drinken water en hebben ten onrechte het gevoel dat water gezond is. Van zichzelf bevat water echter geen vitaminen, vezels, mineralen of andere stoffen die ons gezonder maken. Indirect is het drinken van water wel goed voor je gezondheid. Je drinkt namelijk geen suikers en koolhydraten uit sappen. Op die manier werk je aan je eigen gezondheid. Daarbij vult water en krijg je door dat verzadigde gevoel veel minder de neiging om te gaan snacken.

Ook heeft water een goed effect op je huid en organen. Het zorgt ervoor dat je lichaam bevochtigd blijft en dat is te zien aan een stralendere huid en een voller gezicht. Ook je nieren en andere organen hebben veel voordeel bij het drinken van voldoende water.

En tot slot is het erg verfrissend om af en toe een glas (ijskoud) water te nuttigen.