Helpt koolhydraatarm eten om af te vallen?

Ingestuurde vraag

“Ik heb al een paar diëten gevolgd, maar val niet af. Ik weet niet meer hoe ik dat nog moet doen. Nu lees ik veel over koolhydraten en het laten staan daarvan. Kan koolhydraatarm eten mij helpen om af te vallen?”

Ilona (42 jaar) uit Zoetermeer

 

Steeds meer mensen gebruiken een koolhydraatarm dieet of een koolhydraatbeperkt dieet om op gewicht te komen. En onderzoek toont keer op keer aan dat een koolhydraatarm eet- en drinkpatroon kan helpen.

Het is niet zo dat je met een koolhydraatarm dieet wonderen kan verwachten. Geen kreten als “5 kilo verliezen in 5 dagen” enzovoorts. Maar wie de tijd neemt kan zeker resultaat boeken. Lees dit artikel over Denise maar eens, die 20 kilo verloor en nog steeds bezig is. Ze neemt er de tijd voor, maar daardoor zijn de verloren kilo’s wel echt weg (en blijven ze dat ook).

Dus om antwoord te geven op je vraag: ja, een koolhydraatarm eetpatroon kan zeker helpen.

In een notendop komt het erop neer dat je voeding met veel enkelvoudige (snelle) koolhydraten laat staan. Het zijn  vaak producten waarvan je zelf wel weet dat ze niet goed zijn (koek, snoep, fastfood en suikers). Ook zijn er veel producten die je moet laten staan waarvan je momenteel waarschijnlijk niet kan voorstellen dat ze niet gezond zijn (zoals brood en pasta).

De beste manier om te starten is een kookboek aan te schaffen dat tegelijkertijd informatie biedt. De Afslank Receptenbijbel is een kookboek dat we aan kunnen bevelen en dat al duizenden mensen op weg heeft geholpen. Eenmaal thuis in de koolhydraatarme wereld (wat je met dat boek zeker bent) kun je zelf verstandige keuzes maken.

Maar vergis je niet: afvallen is niet alleen een kwestie van gezonder eten en drinken. Het is vooral ook een kwestie van meer gaan bewegen. Ga dus op zoek naar manieren om in beweging te komen en te sporten. Je zal zien dat de combinatie van gezonder eten en drinken (koolhydraatarm) en bewegen heel veel verschil gaat maken.

Als je vandaag begint kun je over een half jaar zeker veel gewicht verloren zijn. Blijvend!

Laat een reactie achter!