Hoe voorkom je een vroegtijdige zaadlozing?

Te snel klaarkomen, een vroegtijdige zaadlozing, is voor veel mannen een groot probleem. Desondanks lijkt er een taboe op het onderwerp te rusten. Zeker als je als man een vrouw wil bevredigen door middel van penetratie, maakt vroegtijdig ejaculeren dat onmogelijk.

Te snel klaarkomen kan zeker van invloed zijn op je seksleven en daarmee op je relatie. Hoe ga je hier nu het beste mee om?

 

Ejaculeren

De ejaculatie is het moment waarop sperma de penis verlaat. Seksuele stimulatie leidt in verreweg de meeste gevallen tot dit hoogtepunt. Het zenuwstelsel stuurt zowel seksuele opwinding als het klaarkomen aan.

Vanuit de bijballen worden zaadcellen in beweging gebracht. Langs de zaadblaasjes en de prostaat vinden die hun weg naar buiten.

Een ejaculatie duurt gemiddeld enkele seconden.

 

Wanneer kom je vroegtijdig klaar?

Het is moeilijk om een gemiddelde tijdsduur aan te geven voor een vrijpartij. Er zijn koppels die 5 minuten actief zijn voor het hoogtepunt, maar ook koppels die er een half uur voor uit kunnen trekken. Daarnaast zijn er mensen die controle kunnen uitoefenen op hun ejaculatie en dit zelf in de hand hebben.

Vroegtijdig klaarkomen is dus vooral een persoonlijke beleving. Voor de ene is dat wanneer je na enkele minuten al klaarkomt, voor de ander kan dat al na enkele seconden zijn.

 

Oorzaken

In theorieën zijn diverse oorzaken terug te lezen over het vroegtijdig klaarkomen. Zo wordt onder meer een gevoelige penis benoemd, alsook dat het vroegtijdig klaarkomen een gevolg is van het feit dat mannen vroeger sneller seks moesten hebben om verzekerd te zijn van bevrediging.

Hoe dan ook, een vroegtijdige ejaculatie kan voor vervelende situaties zorgen. Hoe ga je daar nu het beste mee om?

 

Hoe ejaculatie uitstellen?

Een veel gehoord advies bij een vroegtijdige zaadlozing is dat een man aan iets anders zou moeten denken. In de praktijk houdt dat advies doorgaans weinig stand.

Het is dus zaak om manieren aangereikt te krijgen die erin helpen om een ejaculatie echt onder controle te krijgen.

Zo zou je een condoom kunnen gebruiken, waardoor er minder sprake van direct contact is en de wrijving minder sterk is. Zeker als je de condoom tijdens een vrijpartij omdoet, kan dat leiden tot uitstel van de zaadlozing.

Echter zijn er ook enkele oefeningen die je kunnen helpen om een zaadlozing volledig onder controle te krijgen. Daarmee krijg je als man ook meer grip op je seksleven. Wil je weten hoe? In het ebook “Complete Ejaculatie Controle” krijg je die oefeningen aangereikt.

Complete Ejaculatie Controle

Laat een reactie achter!