Hugo viel af voor zijn zoontje

Hoe is het jou gelukt om af te vallen? Deel het met ons en help anderen om af te vallen. Hugo (35) viel af voor zijn zoontje.

 

Sportief

“Vanaf de basisschool was ik altijd erg sportief. Ik tenniste twee keer in de week, zat op voetbal en deed mee aan allerlei toernooitjes met vrienden. Op de middelbare school koos ik dan ook voor een profiel sport en bewegen, waarmee ik uiteindelijk naar de HALO in Den Haag wilde.

Zover kwam het helaas niet.”

 

Aanrijding

“Op een vrijdagavond was ik naar een schoolfeest geweest en fietste ik met vrienden naar huis. We waren een beetje aan het dollen en letten niet goed op het verkeerd. Ineens was er een auto die een vriend en mij van de fiets af reed. Mijn vriend kwam zo slecht terecht dat hij in een coma raakte. Ik brak mijn rechterbeen en had mijn schouder uit de kom.”

 

Herstel

“Hoewel het herstel voorspoedig leek te gaan, ging het met mijn vriend slecht. Hij kwam uit zijn coma, maar het was duidelijk dat hij nooit meer de oude zou worden. Zijn spraak was verslechterd en de oog-hand-coördinatie zou nooit meer goedkomen. Ik vergat mijn voornemens en dat was het moment waarop ik begon te eten en steeds dikker werd. Dat ging vanzelf.”

 

94 kilo bij afstuderen

“Toen ik afstudeerde aan de havo woog ik 94 kilo. Voor de goede orde, ik was slechts 1.74 meter groot. Veel te zwaar dus. Op de HALO voelde ik me dan ook niet meer op mijn plaats en ik ging willekeurig wat opleidingen doen, maar heb uiteindelijk niets afgemaakt.”

 

Vrouw en kinderen

“Acht jaar geleden ontmoette ik mijn huidige vrouw. Hoewel ze regelmatig zei dat ik te zwaar was, wist ze waardoor dat kwam en maakte ze er geen al te groot punt van. Ik was ook helemaal niet voornemens om er iets aan te gaan doen. Maar toen raakte mijn vrouw in verwachting en was daar ons eerste kindje. Melle maakte een compleet ander mens van me. Alle vooroordelen en clichés zijn waar: er is een tijd voor je eerste kind en een tijd erna. Ik besloot al snel dat het anders moest.”

 

Fitte vader

“De eerste weken waren zwaar. Naast dat ons hele leven op de schop was gegaan en we een verwrongen dag- en nachtritme hadden, merkte ik dat ik het conditioneel niet meer vol kon houden. Uit bed pakken, verschonen, in badje doen, omkleden (soms wel vijf keer op een dag)… het kostte me zoveel energie. Ik was bekaf en buiten adem.

Wil ik dit? vroeg ik me regelmatig af.

En toen heb ik besloten een fitte vader te worden. Sportief en slank als ik was op de middelbare school voor dat ongeluk.”

 

Weight Watchers

“Eigenlijk heb ik me niet eens georiënteerd op een dieet en ben ik gewoon met Weight Watchers begonnen. Een verademing dat alles digitaal was, inclusief mijn coach. Ik kon recepten vinden, mijn punten tellen en mijn vorderingen bijhouden. Omdat ik wilde gaan bewegen ging het afvallen vrij soepel. In een maand of acht was ik 18 kilo kwijt. Na een jaar was ik in de buurt van mijn oude gewicht. En nu ben ik een tevreden man. Blij met mijzelf, fit en gezond. Zodat ik de rest van mijn leven een goede, fitte en energieke vader kan zijn.”

Ga naar Weight Watchers