Koolhydraatarm dieet tegen een te hoog cholesterol

In Nederland en België kampen veel mensen met een te hoog cholesterol. Grote kans dat dit voor jou ook geldt. Een koolhydraatarm dieet kan helpen tegen een te hoog cholesterol. In dit artikel leggen we je uit waarom.

 

Wat zijn de nadelen van een te hoog cholesterol?

Een hoog LDL-cholesterolgehalte is niet wenselijk. Een te hoog cholesterol vergroot namelijk het risico op hart- en vaatziekten. Het risico op onder meer een beroerte of een hartaanval neemt verontrustend toe wanneer je een te hoog cholesterol hebt.

Heb jij een te hoog cholesterol? Dan is het noodzakelijk dat je zo snel mogelijk in actie komt.

 

Een koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet kan helpen bij het verlagen van het cholesterol. Tijdens een koolhydraatarm dieet vermijd je voedingsmiddelen met veel koolhydraten, waaronder:

  • Graanproducten
  • Fruit
  • Frisdrank, koek en snoep
  • Peulvruchten
  • Bepaalde groenten

Wie een koolhydraatarm dieet volgt vervangt veel koolhydraten door eiwitten en vetten. Wie koolhydraatarmer gaat eten, gaat dus vanzelf meer eiwitten en vetten eten. Maar ook daar moet je mee uitkijken!

 

Vet verhoogt cholesterol ook!

Een koolhydraatarm dieet kan een groot deel van de oplossing zijn, mits je weet waar je aan begint. Want zoals gezegd moeten mensen die minder koolhydraten eten, op zoek naar alternatieven. Vetten zijn alternatieven, maar niet de beste. Verzadigd vet (zoals dierlijke producten als kaas, roomboter, vet vlees en volle melkproducten) verhoogt ook je cholesterolgehalte.

 

Verstandig je cholesterol verlagen?

Wil jij je cholesterol goed verlagen? Dan moet je dus de balans zien te vinden tussen koolhydraatarme voeding die niet teveel verzadigde vetten bevat. Dat kan best lastig zijn als je net begonnen bent. Gelukkig zijn er boeken die je kunnen helpen, zoals de Afslank Receptenbijbel.

De Afslank Receptenbijbel met ruim 100 recepten kleinDe recepten in dit boek helpen je niet alleen om koolhydraatarm te gaan leven en daarmee af te vallen, maar leiden tot veel meer gezondheidsvoordelen. Daaronder valt ook het verlagen van je cholesterol.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter!