Koolhydraatarm dieet? Vermijd deze 2 risicofactoren per direct!

Volg jij een koolhydraatarm dieet? Dan merk je vast al snel dat je snel aardig wat gewicht kunt verliezen. Niet alleen val je met een goed koolhydraatarm dieet af, ook verlaag je je bloeddruk en je cholesterolgehalte, bouw je meer weerstand op en kom je lekkerder in je vel te zitten.

Met andere woorden: het volgen van een koolhydraatarm dieet is een van de beste stappen die je kunt zetten!

Wil je nog meer profiteren van een koolhydraatarm dieet? Vermijd dan deze 2 risico’s.

 

Alcohol

Alcohol draagt absoluut niet bij aan het volgen van een koolhydraatarm dieet. In weinig producten zitten zoveel koolhydraten als in alcoholische dranken.

Het advies luidt dan ook om helemaal te stoppen met alcohol.

Maar omdat je leven ook een feestje moet zijn, kun je ook besluiten om het aantal terug te brengen naar één glaasje per dag.

Je zal – zeker als je veel alcohol nuttigt – heel snel merken dat dit effectief is.

 

Roken

Roken en een koolhydraatarm dieet lijken misschien weinig in elkaars verlengde te liggen, maar niets is minder waar.

Mensen die een dieet volgen kunnen daar stress door ondervinden en rokers zijn dan geneigd om meer te gaan roken.

Aangezien roken je cholesterol negatief beïnvloedt, zit het een koolhydraatarm dieet in de weg. Roken zorgt namelijk dat je goede HDL-cholesterol lager wordt. Als je een koolhydraatarm dieet volgt, verlaag je ook je slechte LDL-cholesterolgehalte.

Door te roken verlaag je dus beiden en is er uiteindelijk geen effect. Door te stoppen met roken blijft je HDL-cholesterol (je goede cholesterol) gewoon op niveau, terwijl je slechte cholesterol (LDL) afneemt.

 

Goed koolhydraatarm afvallen

Wil je goed koolhydraatarm afvallen? Dan adviseren we je het uitgebreide kookboek en naslagwerk ‘de Afslank Receptenbijbel’ aan te schaffen. Hierin vind je ruim 100 gerechten die je optimaal helpen bij het afvallen en tal van andere gezondheidsvoordelen teweeg brengen.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

 

Hoe denk jij over roken, alcohol en je gezondheid? Laat het ons weten in een reactie.

Laat een reactie achter!