Je kan vrij snel afvallen met een koolhydraatarm dieet. Wanneer je hier ernstig mee bezig bent, kan je hierdoor tot wel 2 kilogram per week overtollig lichaamsvet verbranden.

Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat het sneller werkt om af te vallen met een koolhydraatarm dieet dan met een koolhydraatrijk dieet. Bij een koolhydraatarm dieet ga je proberen zoveel mogelijk koolhydraatrijk voedsel te vermijden. Dat doe je aan de hand van koolhydraatarme recepten. Die voorzien in de juiste koolhydraten (trage koolhydraten) en zorgen dat je zo min mogelijk snelle koolhydraten binnen krijgt. Het koolhydraatarm dieet gaat uit van eiwitten (eiwitdieet).

 

Is dit niet te zwaar?

Op zich kost dit geen moeite. Vanuit wetenschappelijk onderzoek blijft dat u met een koolhydraatarm dieet 300 calorieën per dag verbrandt. Dit in vergelijking met een koolhydraatrijk dieet. Maar dit verschilt uiteraard van persoon tot persoon. Bij de ene persoon is dit iets meer, bij de andere persoon iets minder. Voor diegenen die dit niet zien zitten, kunnen ook kiezen voor een koolhydraatarm dieet waarbij er tijdens het weekend bijvoorbeeld alcohol gedronken mag worden.

 

Waar kan je vet verbranden met een koolhydraatarm dieet?

Met een koolhydraatarm dieet kan je overtollig vet verwijderen rond je buik, billen, armen, benen en nek. Een koolhydraatarm doet echter nog veel meer dan dat. Zo krijg je met een koolhydraatarm dieet weer heel veel energie en zin om iets te ondernemen. Je gaat sporten en zal daardoor nog meer gewicht gaan verliezen en spiermassa opbouwen. Ook neemt de kans op allerlei ziektes af als je een goed koolhydraatarm dieet volgt of de juiste koolhydraatarme recepten bereidt.

 

Waarin zitten dan koolhydraten?

Koolhydraten vind je in voedingsstoffen zoals suikers, granen, zetmeel, alcohol, lactose en vezels. In producten zoals pasta, rijst, suiker, brood, noedels, koeken, snoep, sauzen… Met andere woorden: in veel producten die we op dit moment dagelijks eten en drinken zitten heel veel koolhydraten. Het is soms lastig om die producten te laten staan, omdat ze zo zijn ingeburgerd dat het een gewoonte is om ze wel te eten. Een goed kookboek voor koolhydraatarme recepten kan je blik echter verruimen.

 

Vet versus koolhydraten

Het is vanuit wetenschappelijk onderzoek bewezen dat het niet de vetten zijn die voor overgewicht zorgen, maar wel de koolhydraten. Ook in vetten zit weer een verschil. Zo zijn er verzadigde vetten, die je wel dikker maken. In verzadigde vetten zijn doorgaans veel koolhydraten gebruikt. Je vindt ze in bewerkte producten zoals vlees en vis in pot of blik, zodat ze langer bewaard kunnen worden. Onverzadigde vetten zijn goed voor je en haal je uit verse vlees en vis. In vis zitten overigens ook veel omega 3 vetzuren, die je nog gezonder maken.

 

De Afslank ReceptenbijbelWat mag je dan wel eten?

Producten waar weinig koolhydraten inzitten, en die je dus wel mag eten zijn bijvoorbeeld noten, zaden, pitten, vis, vlees, ei, gevogelte, groente en fruit, natuurlijke olie, peulvruchten, kruiden… Met deze producten dien je dan je weekmenu samen te stellen. Hierin kan je heel creatief zijn. Maar voor diegenen die niet zo creatief aangelegd zijn, of toch niet zo goed weten waar te beginnen, staan er verschillende recepten op het internet en in goede kookboeken.

De Afslank Receptenbijbel is zo’n kookboek. In dit receptenboek word je stap voor stap begeleid in het eten van koolhydraatarme recepten en het bereiden ervan. Je leert zo langzaam de kneepjes van koolhydraatarm leven kennen en kunt dit toepassen in je eigen leven.

[otw_shortcode_button href=”/arb” size=”medium” icon_position=”left” shape=”square”]Bekijk de Afslank Receptenbijbel[/otw_shortcode_button]

Enkel om te vermageren?

Natuurlijk hoef je niet enkel een koolhydraatarm dieet volgen om te vermageren. Je kan ook gewoon dit dieet volgen om gewoon je lichaam gezonder te maken. Zo verklein je het risico op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatproblemen…