Levensverwachting Nederlanders stijgt minder hard

81 jaar en zes maanden oud. Zo oud worden de kinderen die tussen 2011 en 2016 geboren zijn gemiddeld. Dat is gebleken uit studies. Ook bleek dat deze stijging minder hard is dan voorgaande periodes (Centraal Bureau voor de Statistiek).

 

Europa

Niet alleen in Nederland is de levensverwachting minder hard gestegen. Ook in de rest van Europa worden mensen minder oud. Zo worden in de landen van de Europese Unie gemiddeld mensen 81 jaar oud. Dat is slechts tien maanden ouder dan in de vorige meetperiode.

 

Oorzaak

Over de oorzaak van deze achteruitgang in levensverwachting wordt niets gezegd.

 

Mannen worden ouder

In vrijwel alle landen binnen de EU is sinds 1990 de levensverwachting van mannen sneller gestegen dan de levensverwachting van vrouwen. Dat komt onder meer doordat mannen en vrouwen hetzelfde werk zijn gaan doen en er een groot percentage minder rokers is, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 

Snelste groei

De grootste groei in levensverwachting voor mannen was voor de jongens die tussen 2003 en 2008 geboren zijn. Zij zouden 25 maanden langer leven. Voor vrouwen was het de periode van 2002 tot 2007, waarin zij 19 maanden ouder zouden worden.

Laat een reactie achter!