Meer energie door anders eten (zet suikerverbranding om in vetverbranding)

Veel bezoekers van onze website zijn moe. Ze zijn op zoek naar manieren om meer energie te krijgen, maar hebben geen idee waar ze het zoeken moeten.

Anderzijds zoeken mensen continu naar manieren om af te vallen en aan vetverbranding te doen. Die twee hebben veel met elkaar gemeen, zo mag blijken uit de 8 tips die we graag met je delen.

Want we eten met elkaar veel te veel suikers, waardoor we het idéé hebben dat we energie binnenkrijgen. Maar eigenlijk worden we er alleen maar futlozer van en hebben we meer gezonde vetten nodig.

 

#1 Schakel om van suikerverbranding naar vetverbranding

De eerste en misschien wel belangrijkste tip: stop met het eten van suikerrijke producten. Schakel om naar vette producten. Gezonde vetten zorgen er namelijk voor dat je op een natuurlijke wijze veel meer energie binnenkrijgt, maar ook dat je vetverbranding wordt gestimuleerd. Je valt daardoor vanzelf sneller af en voelt je een stuk fitter.

 

#2 Schrap zoetigheid

Als je vet wil gaan verbranden en energie vast wil houden, moet je per direct afrekenen met zoete producten. Verruil ze voor gezonde vetten, die je meer zullen verzadigen en minder de behoefte geven om aan het snoepen te blijven (het dieet van de juiste vetten helpt je gemakkelijk om af te kicken van je suikerverslaving).

Vergis je ook niet in wat suikers uit frisdranken en sappen kunnen veroorzaken: in een glaasje appelsap of sinaasappelsap zitten heel veel suikers!

 

#3 Roomboter

Het woordje “vet” heeft een negatieve ondertoon, mede door de vele diëten die de afgelopen decennia vetten probeerden te bestrijden.

Maar juist gezonde vetten leveren ons energie! Eet dus gewoon roomboter, maar ook kokosproducten, olijven, ongebrande noten, zaden en pitten, eieren, wild gevangen vis en vlees om aan de juiste vetten te komen.

Tip: lees de Afslank Receptenbijbel voor recepten die je direct helpen de juiste vetten te eten en suikers te weren!

 

#4 Teveel groenten kan niet

Als er iets is waar je niet teveel van kan eten, is het van groenten. Je hoeft daarbij ook  helemaal niet te letten op de kleur. Oranje wortelen zijn net zo goed als groene broccoliroosjes of rode bietjes. Het gaat er gewoon om dat groenten heel veel voedingsstoffen bevatten die je energie geven, gezond houden én helpen bij het verbranden van vet.

Wel is het zo dat elke soort groente zijn eigen voordelen heeft ten opzichte van de andere groenten, maar je kunt ze prima met elkaar combineren. Maak een lekkere groentesalade en vervang bij voorkeur die eeuwige (en helemaal niet zo voedzame) aardappel voor een extra groente.

Tip: gebruik broccolirijst, pasta van courgette en rijst van bloemkool in plaats van normale rijst, pasta en aardappel.

 

#5 Ken je koolhydraten

Koolhydraten worden door veel experts in één adem genoemd met suikers. Dat klopt niet helemaal, maar de vergelijking is zeker niet onterecht. We eten met zijn allen gewoonweg veel te veel ongezonde koolhydraten (de snelle koolhydraten), waardoor we sneller dik worden, minder energie binnenkrijgen en verslaafd raken aan suikers (nog meer koolhydraten).

Heel veel van die koolhydraten heb je zeker niet nodig. Wees dus kritisch en ken je koolhydraten. Wil je weten welke koolhydraten je het beste wel kunt eten en welke niet? Ook op die vraag krijg je in de Afslank Receptenbijbel antwoord.

 

#6 Bewerkte voeding laat je staan

De Industriële Revolutie heeft ons veel goed gebracht, maar ook veel slechts. Overgewicht was namelijk een stuk makkelijker op te lopen na de Industriële Revolutie. Dat komt omdat bewerkte voeding vol zit met suikers en andere dikmakers. Je krijgt het idee van energie, maar het tegendeel is waar.

Bewerkte voeding, zoals kant-en-klare maaltijden en sausjes, kun je beter laten staan.

 

#7 Beweeg voor het ontbijt

Bij het afvallen en energieker worden werkt één ding heel goed: je spijsvertering al op gang brengen voor je begint met eten. Je spijsvertering is dan warm gedraaid en kan de energie die binnenkomt direct beginnen te verwerken. Dat is hard nodig na een lange nacht van slapen.

Door te gaan sporten voordat je gaat ontbijten worden je vetcellen opgebruikt om aan energie te komen (er is immers nog geen nieuwe energie binnengekomen) en val je een stuk sneller af.

Je hoeft helemaal niet intensief te gaan doen: fietsen en wandelen zijn prima. Let er wel op dat je in het begin wat hoofdpijn of draaierig kan worden. Het is in dat geval zaak om rustiger op te gaan bouwen.

 

#8 Natuurlijke voeding

Tot slot is het van belang om zo natuurlijk mogelijk te blijven eten en drinken. Probeer voeding gewoon vers te halen en vermijd het gebruik van blikvoeding (de siropen en sapjes maken de voeding onnodig dikmakend) en kant-en-klare pakketten.

Wil jij ook gezonder leren koken en ontdekken wat dit voor jou kan betekenen? Wil je meer energie en minder snel dik worden en zelfs afvallen?

Lees dan alles over de Afslank Receptenbijbel.

Ga naar de Afslank Receptenbijbel