Rick viel af, maar niet voor zijn bruiloft…

Hoe is het jouw gelukt om af te vallen? Deel je ervaring en help andere lezers! Rick viel in vier maanden tijd 12 kilo af voor zijn bruiloft.

 

Na het huis ging het mis

“Ik ben altijd vrij fors geweest. Over de 90 kilo voor iemand van 1 meter 78 is niet gezond. Het was niet dat ik alleen maar ongezond at, maar ik had gewoon de aanleg. Iedereen aan mijn kant van de familie is zwaarlijvig. En van sporten heb ik nooit gehouden. Toen ik Emma ontmoette heb ik een tijdje op dieet gezeten. Maar toen we eenmaal een huis kochten en er veel gedaan moest worden, hield ik dat niet vol.”

 

Van 82 kilo naar 95+

“Op het beste moment woog ik 81,9 kilo. 82 afgerond. Dat was een maand of twee voor we ons huis kochten. Maar sindsdien ging het bergafwaarts. Ik deed helemaal niet aan sport, maar ging wel makkelijker eten. Pizza in de oven, kant-en-klare maaltijd op tafel, een gehaktbal onderweg en ga zo maar door. Al snel woog ik 95 kilo en ben ik gestopt met wegen. Ik voelde me er niet lekker bij, maar stak mijn kop in het zand.”

 

Trouwen

“In 2017 vroeg ik Emma ten huwelijk en we zouden in 2018 gaan trouwen. Maar er moest wel wat veranderen. Emma wilde dat ik af zou vallen. In eerste instantie dacht ik dat het om de bruiloft ging en ze niet naast een dikke man wilde staan, op de foto’s en zo. Dat was echter niet de ware reden…”

 

Denk aan je toekomst

“Emma was duidelijk. ‘Ik wil niet dat jij op je 40e aan een hartaanval bezwijkt, want daar gaat het wel heen’. Ja, dat was confronterend. Maar Emma wilde meer. Kinderen. ‘Voor mij niet, maar al helemaal niet voor onze kinderen.’ Dat was voor mij inderdaad de drive om door te gaan. Ik kocht de Afslank Receptenbijbel, volgde de gratis weekmenu’s en gooide alle snacks weg. Verleidingen ging ik uit de weg. Stok achter de deur was mijn trouwpak, ruim twee maten te klein. Ik moest en zou erin passen op de trouwdag: 14 oktober. En dat is gelukt…”

 

Happy

“Ik voel me goed. Ik ben blij dat ik op gewicht ben en blijf de richtlijnen van de Afslank Receptenbijbel volgen. Natuurlijk kook ik nu ook andere gerechten en zondig ik echt wel eens. Maar nu we proberen een kindje te krijgen, is mijn focus verlegt. Ik weet waar ik het voor doe. Het goede voorbeeld geven en zolang mogelijk kunnen genieten van al het moois dat nog op mijn pad moet komen.”

Ga naar de Afslank Receptenbijbel

Laat een reactie achter!