Top 3 van beste diëten op dit moment

We hebben het al over enkele diëten en vormen van afvallen gehad. Maar het wordt tijd voor een compleet overzicht voor onze trouwe volgers. Welke diëten zijn nu echt goed? Met welke diëten haal jij het beste in jezelf naar boven en kun je daadwerkelijk heel veel gewicht verliezen? Wij hebben een top 3 van diëten gemaakt, met welke je heel goed zelfstandig en snel gewicht kunt verliezen.

 

Welke factoren hebben we meegenomen?

Om tot een top 3 van diëten te komen, hebben we enkele factoren onderzocht bij de betreffende diëten. Hieronder sommen we ze kort even voor je op:

  • Hoe eenvoudig is het om met het betreffende dieet af te vallen? Met andere woorden: moet je er ingewikkelde zaken voor in huis halen, beschikken over moeilijke kookkunsten of andere poespas?
  • In hoeverre betreft het een commercieel dieet? Wij zij niet zo van diëten die gemaakt zijn om geld te verdienen (denk bijvoorbeeld aan Weight Watchers of Weight Care). Wij zoeken liever duurzame oplossingen die je geen geld kosten.
  • Hoe gezond is het dieet voor je gezondheid? Er zijn genoeg diëten bekend die een werkelijke aanslag op je lijf plegen, bijvoorbeeld crash diëten zoals het ziekenhuisdieet, het soep dieet of het 10 dagen dieet.
  • Hoe blijvend is het effect? Een dieet is pas echt goed als het voor blijvend effect zorgt. Dat vraagt dan wel om een dieet waarbij je een nieuwe levenswijze tegemoet gaat, vol gezonde voeding en beweging.

 

Onze top 3 van beste diëten

Met deze factoren hebben wij een top 3 van diëten samengesteld die je kunnen helpen om snel en blijvend gewicht te verliezen. Hieronder volgt de top 3 van beste diëten op dit moment.

 

1 Het eiwitdieet

Het eiwitdieet bespraken we eerder. Het blijft voor ons een favoriet, omdat het in wezen aan alle voorwaarden voldoet. Het is een makkelijk te volgen dieet, in principe ook gratis verkrijgbaar via het internet en je hoeft er geen ingewikkelde kunstjes voor uit te halen. Daarbij is het een passief dieet, want vooral door middel van een ander voedingspatroon zul je (blijvend) gewicht en vet verliezen. Een topdieet, wat ons betreft.

 

2 Het koolhydraten dieet

Koolhydraten zijn niet goed voor mensen die af willen vallen. Diëten die daarop letten zijn dus in het voordeel. Een koolhydratarm dieet gaat uit van een minimale inname van koolhydraten, waardoor je lichaam niet meer vet aanmaakt dan strikt noodzakelijk is. Koolhydraten zijn makkelijk te vervangen door ingrediënten die je (vrij goedkoop) in de supermarkt kunt kopen en daarmee is het koolhydraten dieet geen moeilijk dieet om te volgen. Erg prettig dus.

 

3 Het soepdieet

We twijfelden even of we het soepdieet een plekje in onze top 3 moeten zetten. Waarom? Omdat het in wezen een crash dieet is. Maar het soepdieet kun je wel deels volgen bij een gewone levenswijze. Waar je bij de crash variant van het dieet jezelf uithongert en naast de soep niets eet, mag je er van ons gewoon bij eten. Vervang je vette maaltijden liever voor voedzame soep (met veel groenten en andere ingrediënten die goed zijn voor je gezondheid).