Wat houdt droog trainen precies in?

De laatste tijd hoor je veel over droog trainen. Droog trainen is een vorm van bodybuilding waarbij het doel is om vetvrije spiermassa op te bouwen. Mensen die dit doen, doen dat vooral omdat ze het mooi vinden en er zo beter uit gaan zien. Hun spiermassa is immers voor iedereen zichtbaar.

Daarnaast zorgen de sterkere spieren voor kracht en vermogen, dragen ze bij aan een gezonder leven en meer zelfvertrouwen.

Wil jij meer weten over droog trainen en er zelf de voordelen van plukken? Lees dan verder.

 

Vetvrije spiermassa

Iedereen heeft spieren. Bij veel mensen zijn de spieren echter verstopt onder een laagje vet. Het kan dan een tijdje duren voordat je je spieren zichtbaar hebt getraind. Want tegelijkertijd moet je zorgen dat je het vet rondom je spieren laat verdwijnen.

Het is lastig om spieren te kweken zonder vet op te slaan. Je lichaam doet dat namelijk automatisch, gebaseerd op de hoeveelheid calorieën die je nuttigt.

Overbodige calorieën worden als vet opgeslagen en niet als spieren.

 

Droge spieren trainen

Toch is het mogelijk om spierweefsel op te bouwen zonder vet. Je moet daar een strak training- en voedingsschema voor volgen. Ga er niet vanuit dat dit makkelijk is! Je moet doorzettingsvermogen en discipline hebben om dit doel te bereiken.

In dit trainingsschema krijg je stapsgewijs oefeningen aangereikt, gecombineerd met menu’s. In die menu’s worden recepten gegeven die de juiste balans in koolhydraten, eiwitten en vetten hebben om je spieren optimaal te laten groeien.

Daarmee werk je toe op steeds meer droge spiermassa. Oftewel spieren die je makkelijker kunt zien, omdat er geen laagje vet overheen zit.

Normale training en droogtrainen

De meeste mannen en vrouwen die aan droog trainen doen willen hun droge spieren laten zien als teken dat ze hard gewerkt hebben, in zichzelf investeren. Droge spieren geven hen zelfvertrouwen en een betere uitstraling.

 

Zelf aan de slag?

Wil jij wel eens weten of droogtrainen voor jou geschikt is? Lees je dan in in het droogtrainprogramma van de Droogtrain Academie, gespecialiseerd in spieren en droogtrainen. Er zijn twee programma’s beschikbaar: eentje voor mannen en eentje voor vrouwen.

Droogtrainen Vrouwen Droogtrainen Mannen